Hem Nyheter Nybörjare Info Träning Livsfilosofi Historia Tävlingar Gradering Kalendarium Bildarkiv Dokument Shihan Länkar
Ditokan Modern Ursprung
Ditokan
Ditokan karate har sitt ursprung i JKA Shotokan. Ditokan grundades av Shihan Frans Teintang som hade tränat Shotokan karate i många år. Shihan reste långa vägar i Indonesien för att träna med dåtidens indonesiska främsta karateka.

Shihan visade god karaktär och stor skicklighet och blev antagen till indonesiska landslaget som presenterade Indonesien i den första Asia Pacific karatemästerskapen i Singapore under 70-talet. Shihan var en de bästa fighterna i Indonesien och fick en personlig inbjudan av japanska delegationen att leda träning i Japan.

Shihan tackade dock nej och började forma sina egna tankar om karaten. Shihan var också en av pionjärerna som bildade LEMKARI (Lembaga Karatedo Repubik Indonesia), en riksförbund som ämnats att förena Shotokan-stilen i Indonesien. Men sorglig nog fanns det delade meningar inom Shotokan-stilen (det finns än idag, även i övriga delar av världen) och idag finns det fyra huvudorganisationer med olika inriktningar inom Shotokan-stilen i Indonesien. De fyra är: LEMKARI, INKADO (Indonesia Karate Do), INKAI (Institut Karate Indonesia) och INKANAS (Institut Karate-do Nasional)

I strävan att bevara Ginchin Funakoshis grundtankar inom karaten bildade Shihan Ditokan Karate med betoning att karate är en väg att ena kropp och själ, en väg till harmoni. Shihans motto är "teknik besegrar styrka". Han menar att man inte ska slösa sin energi i onödan och vara förnuftig i att lösa problem, både inom träningen och i vardagslivet.
Copyright © Teintangs Ditokan Karate 2007. All rights Reserved